Legestreik i Tyskland

Streiken vil i første omgang vare til 5. august, og ved de aktuelle sykehusene vil det bli satt inn nødberedskap. Ifølge Marburger Bund, et av Europas største fagforbund for leger, stemte 95–98 % av legene ved fire universitetsklinikker i delstaten Baden-Württemberg for streik. Også over 80 % av de ikke-organiserte legene vil legge ned arbeidet.

Dumpingpris
– Dette bør sende et tydelig signal til myndighetene om at kun en skikkelig tariffavtale kan løse konflikten. Man får ikke høyhastighetsmedisin til dumpingpris, sier regionslederen av Marburger Bund, Josef Ungemach, i en pressemelding.

Lønn og arbeidstid
Det er legenes arbeidstid og lønn som er årsak til konflikten. Ugesskrift for Læger skriver at leger i flere byer vil demonstrere mot at delstatsregjeringen øker deres ukentlige arbeidstid uten å gi lønnskompensasjon og mot at feriepengene avskaffes. Det betyr ifølge Marburger Bund en lønnsnedgang på rundt 15 %.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media