Dør til dør mot polio

For å klare å bekjempe polioepidemien setter Indonesia i gang den største massevaksineringen de noensinne har gjennomført. Siden mars i år er 225 barn blitt lam som følge av polioviruset som ble importert til landet tidligere i år. Foreløpig er viruset bare registrert i to av landets provinser, men det sprer seg faretruende raskt, ifølge David Heymann i Verdens helseorganisasjon (WHO).

Tusenvis går dør til dør

Derfor er 750 000 helsearbeidere og frivillige mobilisert. 30. og 31. august vil de gå fra dør til dør for å vaksinere alle barn under fem år – nærmere bestemt 24 millioner barn. To nye vaksinasjonsrunder vil bli gjort 27. september og tidlig i november.

En utfordring

Indonesia består av flere tusen øyer, så arbeidet kan bli en utfordring. Nabolandene setter likevel sin lit til at indonesiske myndigheter klarer å kontrollere utbruddet.

– I likhet med andre smittsomme sykdommer har polioviruset ingen respekt for landegrenser. Regjeringen i Indonesia har forsikret oss om at de er innstilt på å stanse utbruddet, og de gjør alt de kan for å hindre at smitten spres til andre land, uttaler Heymann i en pressemelding.

Bekymringsfullt

Ifølge Folkehelseinstituttet er utviklingen bekymringsfull. I juli i år hadde 16 tidligere poliofrie land fått nye poliotilfeller som følge av 2003-2005-utbruddet i Vest- og Sentral-Afrika. Utbruddet kom etter at delstaten Kano i Nigeria sluttet med vaksinering av poliomyelitt.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media