Diabetikere bør influensavaksineres

Ifølge Folkehelseinstituttets MSIS-rapport vil distribusjonen av vaksinene starte i slutten av september, og skal være mottatt innen begynnelsen av oktober. For kommuner, bydeler eller sykehus som ikke bestilte innen fristen 15. april er det fremdeles mulighet for å få vaksiner.

WHOs anbefalinger

Etter anbefalinger fra Verdens helseorganisasjon (WHO) inneholder vaksinen for sesongen 2005/2006 en A/New Caledonia/20/99(H1N1)-liknende virusstamme, en A/California/7/2004(H3N2)-liknende virusstamme, som er ny av året, og en B/Shanghai/361/2002-liknende virusstamme.

Diabetikere

I tillegg til de tidligere kjente risikogruppene, anbefaler Folkehelseinstituttet i år at også personer med diabetes mellitus, både type 1 og type 2, vaksineres.

I vinterhalvåret rammes mellom 225 000-900 000 nordmenn av influensa.

Les mer om årets influensavaksine hos Folkehelseinstituttet og Statens Legemiddelverk.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media