Diabetikere bør influensavaksineres

Ifølge Folkehelseinstituttets MSIS-rapport vil distribusjonen av vaksinene starte i slutten av september, og skal være mottatt innen begynnelsen av oktober. For kommuner, bydeler eller sykehus som ikke bestilte innen fristen 15. april er det fremdeles mulighet for å få vaksiner.

WHOs anbefalinger

Etter anbefalinger fra Verdens helseorganisasjon (WHO) inneholder vaksinen for sesongen 2005/2006 en A/New Caledonia/20/99(H1N1)-liknende virusstamme, en A/California/7/2004(H3N2)-liknende virusstamme, som er ny av året, og en B/Shanghai/361/2002-liknende virusstamme.

Diabetikere

I tillegg til de tidligere kjente risikogruppene, anbefaler Folkehelseinstituttet i år at også personer med diabetes mellitus, både type 1 og type 2, vaksineres.

I vinterhalvåret rammes mellom 225 000-900 000 nordmenn av influensa.

Les mer om årets influensavaksine hos Folkehelseinstituttet og Statens Legemiddelverk.

Kommentarer

(0)
Denne artikkelen ble publisert for mer enn 12 måneder siden, og vi har derfor stengt for nye kommentarer.