Norsk kirurg tok gullmedalje i judo

World Medical and Health Games er blitt arrangert hvert år de siste 26 årene. Deltakerne er leger og annet helsepersonell fra hele verden, på alle nivåer, som ønsker å treffes på et varmt sted for å utøve sin favorittsport.

Årets leker arrangeres 2.–9. juli i Alicante i Spania, og over 3 000 deltakere fra 37 nasjoner er med.

Gull til Norge
Roland Ruiken fra Ålesund judoklubb gikk av med seireren i sin klasse og tok gullmedalje i kategorien over 90 kilo. Ruiken er til daglig overlege ved Kirurgisk avdeling ved Ålesund sjukehus. Tirsdag denne uken slo han allmennpraktikeren Gregor King fra Storbritannia i første kamp. I andre kamp ble pediateren Muambi Felicien fra Belgia diskvalifisert på grunn av passivitet, og dermed fikk Ruiken gull.

Samme dag deltok den norske kirurgen i åpen kategori, uten vektbegrensning. Her vant han to kamper, og tapte to, og endte dermed på femteplass.

Svært populært
Blant andre sportsgrener det konkurreres i, kan nevnes badminton, sjakk, golf, ridning, fotball, surfing, lerdueskyting og strandvolley.

Lekene er så populære at flere sportsutøvere har lurt seg til å bli med til tross for at de ikke jobber i helsevesenet. I år er derfor kravene til identifikasjon strammet inn, og alle deltakere må dokumentere at de faktisk er helsepersonell.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media