Vestfold først med ny ISO-akkreditering

Kunnskapen og ferdigheten til de ansatte ved sykehuslaboratoriene i Tønsberg, Larvik og Sandefjord er sjekket og akkreditert etter den nye ISO 15189-standarden.

Illustrasjonsfoto

ISO 15189 er en egen akkrediteringsstandard for medisinske laboratorier, en standard som er noe mer spesifikk enn den generelle akkrediteringsstandarden ISO 17025.

Første og eneste
Det er Norsk Akkreditering som tildeler kvalitetsstempelet, og ifølge senioringeniør Roald K. Nilsen i Norsk Akkreditering er Sykehuset i Vestfold den første og hittil eneste søkeren etter at den nye standarden kom i fjor.

– Sentrallaboratoriet i Vestfold ble akkreditert for et par uker siden. Per i dag har vi ingen andre søkere, men vi håper flere vil strømme på etter hvert, sier Nilsen til Tidsskriftet.

Frivillig
I motsetning til i Sverige er akkreditering en frivillig ordning i her i landet. Stempelet innebærer en offisiell anerkjennelse av arbeidet som gjøres, og det er et bevis for at laboratoriet tilfredsstiller de internasjonale kravene etter ISO 15189-standarden.

Stolte
– Vi er selvfølgelig stolte og glade over at vårt laboratorium har bestått denne omfattende kvalitetstesten. Siden vi er et sykehuslaboratorium har vi pasienter som trenger behandling 24 timer i døgnet, uansett om det er hverdag, helg eller helligdag. Kvaliteten på vårt arbeid skal være like god uansett når pasienten trenger behandling, uttaler sjefbioingeniør ved laboratoriet, Per Aas, i en pressemelding.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media