Epilepsisykehus feirer 100 år

Sykehuset ble opprinnelig etablert som en privat stiftelse i 1893 av Diakonforbundet, men ble etter hvert overdratt til staten. Siden 1913 har Spesialsykehuset for epilepsi (SSE) holdt til utenfor Sandvika i Bærum, og i år kan de feire 100-årsjubileum. Mandag startet markeringen med taler, historikk og gratulasjoner. Ordfører i Bærum, Odd Reinsfelt, fikk æren av å ta det første spadetaket for sykehusets nybygg, som etter planen skal stå ferdig neste sommer. Bygget vil sørge for større kapasitet for klinisk nevrofysiologiske undersøkelser på landsbasis, skriver Helse Sør.

Innholdsrik uke

Tirsdag ble det arrangert en større epilepsikonferanse i Sandvika, med over 200 deltagere. Etter en uke med fagdag, hundeløp, rockekonsert, fotoutstilling og verdensrekordforsøk, avsluttes jubileumsuken fredag med revy og middag.

Landsdekkende

SSE er en del av helseforetaket Rikshospitalet-Radiumhospitalet, og har i dag 300 ansatte og 83 sengeplasser. Sykehuset mottar epilepsipasienter fra hele landet med dårligst anfallskontroll, og har drøyt 1 000 innleggelser og 1 400 polikliniske konsultasjoner hvert år. De fleste pasientene kommer fra Helse Sør og Helse Øst.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media