Leger i fri dressur

Ni profesjonelle musikere, 17 skuespillere, hvorav fem er leger, og en scenestab på drøyt 20, samt en hel rekke sponsorjegere, kommunikasjonsmedarbeidere og tekstforfattere står bak revyen –På Rad og Rike–, som har premiere torsdag 14. april. De ansatte ved tidligere Rikshospitalet har laget revy hvert år siden 1997, mens de ansatte ved tidligere Radiumhospitalet sånn sett er nybegynnere, ifølge produsent John Grimsby. Ved siden av jobben som produsent er han også sykehusprest og kompetanserådgiver ved avdelingen på Gaustad.

Bare litt interne

Grimsby lover en forestilling som ikke er altfor intern.

- Vi hermer ikke etter bestemte legers merkelige gange eller hårsveis. Fordi vi er så mange mennesker som jobber ved sykehuset ville det blitt for internt. De som arbeider i helsevesenet vil nok ha spesielt glede av forestillingen, men den er også tilgjengelig for folk flest. Vi ser på hverdagen ved sykehuset med skrå blikk, eller skjeve hornhinner om du vil, sier Grimsby.

Nesten utsolgt

Han lover mye musikk og sang, og en flott scenografi som radiolog og kunstner Steinar Aasen står bak. I alt vil det settes opp ni forestillinger, og for første gang vil det foregå i teatralske omgivelser på Edderkoppen teater. Nesten alle forestillinger er utsolgt, inkludert torsdagens premiere, men enkelte restbilletter er fremdeles mulig å få tak i. Det vil si at minst 4 500 personer får med seg –På Rad og Rike–.

Hospisil vielse

Mens det tok noe tid å avgjøre hvorvidt Rikshospitalet og Radiumhospitalet skulle fusjonere, måtte revyen –fusjonere– over natten. Det så man ikke på som noe problem.

- Vi så på det som en gyllen anledning til å skape en felles arena for de ansatte ved de to sykehusene, som nå er blitt ett. Og vi kan vel røpe såpass at en av de store sketsjene handler om hvordan denne –hospisile– vielsen finner sted. Nå er vi bare spente på om det dukker opp flere små sykehus etterhvert, humrer John Grimsby.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media