Helse er ingen spøk – eller?

Du har kanskje lest noen aviser i dag, og klødd deg i hodet over alt det snodige nyere forskning viser. Men hvis du tenker deg litt om, finnes det egentlig et tidsskrift som heter Journal of Linguistic Medicine? Og kan virkelig din DNA-profil ligge tilgjengelig på Internett?

Skadelig skarring

Tidsskriftet har tatt en runde på avisenes nettsider og funnet ut at helsesakene er mange blant årets aprilspøker. Bergens Tidende kan fortelle at overdreven skarring kan føre til en rekke alvorlige sykdommer og forkorte livet ditt med rundt tolv år. Det viser en studie publisert i det anerkjente tidsskriftet Journal of Linguistic Medicine.

Test deg i kaffemaskinen

Aftenposten melder at samtlige golfspillere i Norge må vaksinere seg mot gresspollenallergi. De som avstår, får spillestopp i juni, juli og august. Det er styret i Norges Golfforbund som har bestemt dette.

Ved Sykehuset i Vestfold tar man ifølge Tønsbergs Blad snart i bruk revolusjonerende automater hvor pasientene kan teste seg selv for en rekke sykdommer. Ved hjelp av en enkel bruksanvisning kan pasientene selv få testet en urinprøve eller få tatt en blodprøve, og raskt og enkelt finne ut man har HIV eller diabetes. Den revolusjonerende automaten ligner mistenkelig på en kaffemaskin.

Komplett DNA-register

Takket være at fastleger, sykehus, blodbanker og andre helseinstitusjoner det siste året har sendt inn arvemateriale fra 89 % av norges befolkning, kan man nå sjekke om man er arvelig utsatt for enkelte sykdommer. Det gjøres enkelt ved å skrive inn navn, bosted og fødselsdato i et skjema på Internett, som ifølge nettstedet www.sol.no sendes rett til statens DNA-register. Enklere kan det ikke gjøres...

Potensbrød

–Morrabrød– får en ny betydning etter at legemiddelfirmaet Lilly har utviklet et potensbrød som virker på potensen og sexlysten. Brødet inneholder 6 gram av det samme virkestoffet som finnes i potenspillen Ciales, og ved inntak av 3-4 brødskiver vil man oppnå ønsket effekt i inntil to timer, lover brødposeteksten. Den gode nyheten ble meldt på Kanal 24 i dag morges, og potensbrødet ble delt ut til trøtte togpassasjerer på Oslo S som enda ikke hadde tenkt på at det var 1. april.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media