- Alkohol best til håndvasken

Hvert år rammes 45 000 nordmenn av sykehusinfeksjoner, ofte på grunn av smitte fra omgivelsene. Overføring av mikrober med helsearbeideres hender er den viktigste årsaken til spredningen.

Alkohol er best

I håp om å få ned tallet på sykehusinfeksjoner utarbeidet Folkehelseinstituttet rett før jul en nasjonal veileder om håndhygiene. Her anbefales bruk av alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel som et førstevalg. Hånddesinfeksjonsmiddel er ifølge ekspertene mer effektivt, mer hudvennlig og raskere å bruke.

Stor interesse

Ved Aker universitetssykehus går i dag startsskuddet for kampanjen Ren omsorg, for å iverksette Folkehelseinstituttets anbefalinger. Interessen for kampanjen har vært stor, og i løpet av januar har 250 institusjoner meldt sin interesse – det vil si nesten alle landets sykehus, samt over 180 sykehjem.

Relaterte artikler:

 

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media