Bruker tusener på legemidler

Til sammen solgte apotekene legemidler for 15 milliarder kroner. Øverst på salgslistene ligger legemidler som virker på nervesystemet, særlig legemidler mot depresjoner. I denne gruppen ble det omsatt for 3,1 milliarder kroner, en økning på 3,8 % fra året før, ifølge Norges Apotekerforenings ferske tall.

Milliardomsetning

Legemidler til behandling av hjerte- og karsykdommer generelt, og kolesterolsenkende legemidler spesielt, ligger som nummer to på salgstoppen. 2,7 milliarder kroner brukte nordmenn på medikamenter mot hjerte- og karsykdommer. Også legemidler for fordøyelsesorganer og stoffskifte, og for luftveiene har hatt en omsetning på nærmere 3,5 milliarder kroner totalt.

Kolesterolsenkende på salgstoppen

Når det gjelder hvert enkelt legemiddel, ligger det kolesterolsenkende medikamentet atorvastatin (Lipitor) på topp. Dette ble solgt for 516 millioner kroner i 2004, en økning på 35 % fra året før.

Størst økning

Størst salgsøkning har imidlertid nye legemidler til behandling av leddgikt hatt. Medikamentene Enbrel, Remicade og Humira hadde til sammen en omsetningsøkning på 77 % i forhold til 2003.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media