Få fullfører medisinstudiet på tiden

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at hele 64 % av medisinstudentene bruker sju til ni år på å fullføre utdanningen. 18 % tar medisinstudiet på 10-12 år, mens 5 % bruker så mye som 13 år eller mer. Bare 1 % fullfører før tiden.
- Jeg er overrasket over at såpass få studenter fullfører på normert tid. Det sier medisinstudent og leder for Norsk medisinstudentforening (Nmf), Erlend Strønen til Tidsskriftet.

Tabell
Erlend Strønen, leder i Norsk medisinstudentforening er overrasket over at få medisinstudenter gjennomfører studiet på normert tid. Foto Nmf

Mange årsaker

Han mener likevel det er mange logiske grunner til at studiet kan ta tid.
- I løpet av studiet er det naturlig for mange å ta ett eller flere avbrekk for å jobbe med for eksempel forskning. Det er også relativt mange som får barn, og som dermed velger å ta en pause. Så det skjuler seg mange årsaker bak disse tallene, påpeker Strønen.

- Merkelig

Eirik Lien, rådgiver i studieavdelingen ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) derimot, stusser over at så få medisinstudenter fullfører på normert tid.
- Studieopplegget på medisin er såpass stramt lagt. Derfor ville jeg trodd vi fant en langt høyere andel av studentene i kolonnen for seks år. Jeg ville tippet på en prosentandel på 30 %, sier Lien til Universitetsavisa.
Til sammenligning gjør 40 % av sivilingeniørstudentene seg ferdig på den normerte tiden på fem år. Det mener Eirik Lien er et tall som står mer til forventningene.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media