Feiret det gamle og det nye ved Radiumhospitalet

Kronprinsesse Mette-Marit la ned grunnstenen til Radiumhospitalets nye forskningsbygg 21. september.

Foto: Radiumhospitalet

Både ansatte, pårørende og pasienter ved Radiumhospitalet deltok i feiringen, i tillegg til spesielt inviterte gjester. Kronprinsessen la ned grunnsteinen til det nye forskningsbygget med den samme spaden som Kong Haakon VII brukte da han innviet Radiumhospitalet i 1929, skriver sykehuset i en pressemelding.

La med en skatt

Inne i grunnsteinen er det vedlagt en skatt for fremtiden, som inneholder dikt, tekster og tegninger fra pasienter og pårørende, tegninger av bygget, byggedokumenter, mynter og frimerker fra 2004, dagens aviser, jubileumsprogrammet, forskningsartikler, og et eget forskningsbilag.

Sterke ord

Blant hilsningene i grunnsteinen finnes blant annet disse:

Vi kjempet i -89.
Vi kjempet i -98.
Og vi kjempet i -02.
Vi tapte, hver gang–
Kreftkampen.

"Hvorfor kan vi aldri vinne?", sa pappa like før han døde.

Når du rammes av sjukdom kan du gjøre mye sjøl ved positiv tenkning og godt humør. Ikke minst gjelder dette kreftpasienter. Et godt motto for oss kreftpasienter kan være:
–La humor–n ta knekken på tumor–n.–

Rammer hver tredje

Det nye bygget skal etter hvert få et areal på om lag 17 000 kvadratmeter, og har en kostnadsramme på 1 milliard kroner. Erlend B. Smeland, leder av instituttrådet, sa under åpningen at det er viktig med nye lokaler for å ivareta det gode og internasjonalt anerkjente kreftforskningsmiljøet som er bygget opp ved Radiumhospitalet. Administrerende direktør Jan Vincents Johannessen minnet i sin tale om at hver tredje nordmann ifølge statistikken rammes av kreft i løpet av livet.

- For å møte denne utviklingen er det nødvendig å sette inn større ressurser for at forskningen skal gi resultater. Dette er den første steinen i et bygg som vil romme nye og bedre svar på problemstillingene kreftforskerne jobber med. Forskningsbygget skal gi kreftforskningen i Norge et løft som kommer fremtidens kreftpasienter og pårørende til gode, sa Vincents Johannessen.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media