Blåresept er blitt gråresept

- Dette er for å gjøre en innsparing. Vi går nå over til å trykke alle skjemaer og blanketter i sort/hvitt, med unntak av sykemeldingsblankettene, sier kontorsjef i Rikstrygdeverket, Anette Hannestad til Tidsskriftet.

Sparer millioner

Farger koster nemlig penger, og Rikstrygdeverket regner med å spare flere millioner kroner på trykksverten. Men med blåfargen forsvinner også navnet blåresept.
- Det heter vel fremdeles blåresept på folkemunne, men det riktige navnet er "FOLKETRYGDEN Rekvisisjon - viktige legemidler", sier Hannestad.

- Ikke et problem

Blåresepten har eksistert i langt over 20 år, og hver eneste dag ekspederes det cirka 30 000 blåresepter her i landet. Bare i år vil trygdeetaten utbetale 8,1 milliarder kroner i refusjon som følge av ordningen. Til tross for det godt innarbeidede navnet, tror ikke Hannestad pasientene vil få problemer med overgangen. Det tror heller ikke leder i Alment praktiserende lægers forening, Aplf, Kjell Maartmann-Moe.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media