BMJ-redaktøren skifter beite

Smith tar over som leder for en ny europeisk avdeling av det amerikanske selskapet UnitedHealth Group. UnitedHealth Group er ifølge BMJ det største amerikanske selskap innen private helsetjenester, med en inntekt i fjor på nærmere 30 milliarder dollar. Som kollega på toppen vil Smith få Simon Stevens, tidligere helsepolitisk rådgiver for statsminister Tony Blair. Han tar over som selskapets president.

- Vanskelig valg

I en e-post til de ansatte skriver Richard Smith at han har brukt lang tid på å vurdere fordeler og ulemper ved å slutte, men at han nå har kommet frem til to grunner til at han går.
- For det første må det være positiv å bli –omplassert–. 25 år på samme sted, skjønt et veldig behagelig et, er lang tid. Trolig for lang tid. For det andre er jeg heldig som i en alder av 52 blir tilbudt en ny utfordring. Det nye selskapet, selv om det er en del av et stort selskap, vil fungere som et nystartet firma med all spenningen og usikkerheten det fører med seg, sier Smith.
Han håper selskapet kan bety noe positivt for det britiske og det øvrige europeiske helsevesen.
- Men vi må hele tiden lære, fornye og utforske, sier Smith.

Prosjekter på gang

Det nye europeiske selskapet, med base i London, er allerede i gang med prosjekter i England. Blant annet skal de teste ut en ording som har som mål å hjelpe eldre mennesker i sitt eget hjem, i stedet for at de behandles i sykehus. I USA har denne ordningen redusert sykehusinnleggelser blant eldre med 50 %, og ifølge BMJ gitt flere fornøyde pasienter.

God attest

Jeremy Strachan i British Medical Association sier Richard Smith har vært en fremragende redaktør og leder i BMJ.
- Richard har forbedret BMJs innflytelsesevne og omdømme verden over og skapt et verdenskjent merke. Om han har hisset på seg noen med sin liberale innstilling, har han gledet enda flere ved å ta opp mange av de viktigste helsesakene i tiden, sier Strachan.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media