Kjemper fortsatt for nasjonalt medisinsk museum

Nå appellerer stiftelsen til Legeforeningen om å gi støtte til et krav om statlig finansiering av et slikt senter.

- Ikke omkamp

- Vi trenger mer enn en utstilling av gjenstander. Vi fortjener et kunnskaps- og dokumentasjonssenter for helsetjenesten, sier Stein Evensen. I dag presenterte han stiftelsen på Legeforeningens landsmøte. Evensen understreker at stiftelsen har akseptert beslutningen fra 2001 om å gjøre det han kaller en utstilling av medisinske gjenstander til en del av Norsk Teknisk Museum, men de mener det er behov for mer. Denne oppfatningen ønsket han Legeforeningens støtte til.

Vil ha museum etter opprinnelig plan

- Målet er å ta vare på kultur, kunnskap, litteratur, og annet materiale om helsevesenet. Vi ønsker å samle dokumentasjon om helsevesenets enestående posisjon, sier Evensen. Stiftelsen arbeider for opprettelsen av et nasjonalt medisinsk museum etter de retningslinjene som ble lagt i utredningen Medisinsk museum fra 1997 og rapporten Nasjonalt medisinsk museum – fra visjon til virkelighet fra 1999.

Bredt tilbud i dag?

Da det medisinske museet åpnet som en del av Norsk Teknisk Museum i fjor sommer var det et museum som har fått en fremskutt plass og 300 m2 til rådighet i hovedbygningen. Men det er bare begynnelsen, for innen to år skal museet utvides betraktelig. Ferdig utbygd vil utstillingen omfatte et areal på 1 500 m2 fordelt på to etasjer.

- Når alt står klart i 2005, vil barn og voksne, unge og gamle ha adgang til en unik medisinsk verden av opplevelser, sa museumsdirektør Gunnar Nerheim til Tidsskriftet under åpningen. Han understreker museets hovedmålsetting om å nå ut til både grunnskoler og videregående skoler, og tjene som et pedagogisk verktøy så vel som en medisinsk-historisk utstilling.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media