Sosiolog konstituert som leder i Forskningsrådet

Arvid Hallén er i dag assisterende divisjonsdirektør i Divisjon for vitenskap i Forskningsrådet. Fra 1995 til 2003 var han direktør for Forskningsrådets område Kultur og samfunn, og har tidligere vært instituttsjef ved Norsk institutt for by- og regionsforskning (NIBR). Christian Hambro sa nylig opp etter ni år ved roret. Han skal starte opp som privatpraktiserende advokat.

Sosiolog

Arvid Hallén er utdannet sosiolog fra Universitetet i Oslo og har en solid samfunnsfaglig forsknings- og forskningsadministrativ erfaring, blant annet fra tidligere Norges allmennvitenskapelige forskningsråd (NAVF), skriver Forskningsrådet i en pressemelding.

Gleder seg

Den nye konstituerte direktøren sier han gleder seg til å ta fatt på oppgaven.
- Forskningsrådet er inne i spennende tider med store utfordringer både som organisasjon og som forskningspolitisk aktør. Det har vært krevende å gjennomføre en stor organisasjonsmessig omstilling samtidig som det må være fullt trykk på alle oppgaver. Å lede dette arbeidet videre er en stor utfordring som jeg gleder meg til å gå løs på, sier Hallén. Han konstitueres som administrerende direktør 1. mai, samme dato som Christian Hambro fratrer stillingen.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media