Sosiolog konstituert som leder i Forskningsrådet

Arvid Hallén er i dag assisterende divisjonsdirektør i Divisjon for vitenskap i Forskningsrådet. Fra 1995 til 2003 var han direktør for Forskningsrådets område Kultur og samfunn, og har tidligere vært instituttsjef ved Norsk institutt for by- og regionsforskning (NIBR). Christian Hambro sa nylig opp etter ni år ved roret. Han skal starte opp som privatpraktiserende advokat.

Sosiolog

Arvid Hallén er utdannet sosiolog fra Universitetet i Oslo og har en solid samfunnsfaglig forsknings- og forskningsadministrativ erfaring, blant annet fra tidligere Norges allmennvitenskapelige forskningsråd (NAVF), skriver Forskningsrådet i en pressemelding.

Gleder seg

Den nye konstituerte direktøren sier han gleder seg til å ta fatt på oppgaven.
- Forskningsrådet er inne i spennende tider med store utfordringer både som organisasjon og som forskningspolitisk aktør. Det har vært krevende å gjennomføre en stor organisasjonsmessig omstilling samtidig som det må være fullt trykk på alle oppgaver. Å lede dette arbeidet videre er en stor utfordring som jeg gleder meg til å gå løs på, sier Hallén. Han konstitueres som administrerende direktør 1. mai, samme dato som Christian Hambro fratrer stillingen.

Kommentarer

(0)
Denne artikkelen ble publisert for mer enn 12 måneder siden, og vi har derfor stengt for nye kommentarer.