- Bestill mer influensavaksine

Folkehelseinstituttet oppfordrer derfor kommunehelsetjenesten til å bestille en større mengde influensavaksine foran neste års influensasesong.

Helsegevinst

I Norge blir omtrent en tredel av risikogruppen vaksinert. Ifølge Folkehelseinstituttet er dette en lavere andel enn de fleste andre land i Norden og Europa. Det er særlig helsegevinsten ved å få opp vaksinasjonsdekningen som gjør at helsemyndighetene ønsker at flere eldre skal vaksineres mot influensa. Det er 50 % lavere dødelighet av alle sykdommer blant dem som tar influensavaksine sammenliknet med de uvaksinerte, skriver Folkehelseinstituttet.

Flere bør vaksineres

Hver vår bestiller helsetjenesten i kommunen den mengden vaksine til risikogruppene de mener de har behov for til kommende vinters influensasesong. Folkehelseinstituttet kjøper inn den bestilte mengden fra vaksineprodusentene og formidler det til kommunene. Vanligvis formidles omtrent 300 000 vaksinedoser til kommunene på denne måten.

Kommunene har frist til 19. mars med å sende inn årets bestilling og de har altså blitt oppfordret til å øke bestillingen, slik at flere av pasientene i risikogruppene blir vaksinert.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media