Steinar Stokke går av

Det er det nye styret og Steinar Stokke i felleskap som har kommet frem til at han bør gå av, av hensyn til Helse Sør. Prosjektdirektør i Helse Midt-Norge, Asbjørn Magne Hofsli (61), konstitueres i stillingen etter Steinar Stokke.

- Trenger ro

Styret, med nyvalgt styreleder Erling Valvik i spissen, uttaler i en pressemelding at de ikke har grunnlag for mistillit til Stokke, men at behovet for ro og styringskraft har vært avgjørende for beslutningen.

- Helse Sør fortjener ikke det negative fokus som er skapt omkring foretaket: Offisiell statistikk viser at sykehusene våre på landsbasis har de korteste ventetidene og den høyeste pasienttilfredsheten, skriver styret i en pressemelding, undertegnet Valvik og Stokke.

Første styremøte

Helseminister Dagfinn Høybråten satte nylig sammen et nytt styre i Helse Sør etter at tidligere styreleder Oluf Arntsen gikk av i januar. Årsaken var at Arntsen ikke fikk flertall i styret for å si opp Steinar Stokke. Det nye styret hadde sitt første styremøte i dag, og det var her avgjørelsen om Stokkes avgang ble tatt.

Konstituert administrerende direktør Asbjørn Magne Hofsli tiltrer 1. mars.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media