Steinar Stokke går av

Det er det nye styret og Steinar Stokke i felleskap som har kommet frem til at han bør gå av, av hensyn til Helse Sør. Prosjektdirektør i Helse Midt-Norge, Asbjørn Magne Hofsli (61), konstitueres i stillingen etter Steinar Stokke.

- Trenger ro

Styret, med nyvalgt styreleder Erling Valvik i spissen, uttaler i en pressemelding at de ikke har grunnlag for mistillit til Stokke, men at behovet for ro og styringskraft har vært avgjørende for beslutningen.

- Helse Sør fortjener ikke det negative fokus som er skapt omkring foretaket: Offisiell statistikk viser at sykehusene våre på landsbasis har de korteste ventetidene og den høyeste pasienttilfredsheten, skriver styret i en pressemelding, undertegnet Valvik og Stokke.

Første styremøte

Helseminister Dagfinn Høybråten satte nylig sammen et nytt styre i Helse Sør etter at tidligere styreleder Oluf Arntsen gikk av i januar. Årsaken var at Arntsen ikke fikk flertall i styret for å si opp Steinar Stokke. Det nye styret hadde sitt første styremøte i dag, og det var her avgjørelsen om Stokkes avgang ble tatt.

Konstituert administrerende direktør Asbjørn Magne Hofsli tiltrer 1. mars.

Kommentarer

(0)
Denne artikkelen ble publisert for mer enn 12 måneder siden, og vi har derfor stengt for nye kommentarer.