Nytt på nett om minoritetshelse

De nye nettsidene vil ifølge Nasjonal kompetanseenhet for minoritetshelse (NAKMI) gjøre det lettere for helsepersonell og forskere å føre faglige diskusjoner og utveksle praktiske erfaringer. NAKMI ble opprettet av Helsedepartementet i 2003 for å legge til rette for et likeverdig helsetjenestetilbud for alle etniske grupper i landet.

På de nye nettsidene kan man finne fram til oppdatert informasjon om forskning og aktivitet på feltet etnisk minoritetshelse og kontaktinformasjon om miljøer i helsesektoren som jobber spesielt opp mot innvandrere og minoritetsgrupper.

- Vi håper at sykepleiere, leger, psykologer,fysioterapeuter og andre som ser spesielle utfordringer i møte med pasienter fra minoritetsgrupper, vil bruke disse nettsidene aktivt for å holde seg oppdatert på feltet og til å bygge opp sine egne lokale og regionale faglige nettverk. Hver oppføring i databasen inneholder derfor nettlenke og kontaktopplysninger til fagmiljøene som omtales, sier Erik Dahl Wiggen, nettredaktør i NAKMI.

Nettredaktøren håper også at journalister vil bruke databasen for å finne alternative stemmer i innvandrings- og minoritetsdebatten.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media