Heder til god bakvakt

Bakvakten fungerer som faglig rådgiver, og kan til enhver tid kontaktes av turnuskandidatene for å gi råd dersom de er utrygge. I enkelte tilfeller kan bakvakt også tilkalles for å hjelpe til.

VAS-skalaen

Ved psykiatrisk klinikk ved Førde sentralsjukehus har de seks overlegene blitt vurdert etter den såkalte VAS-skalaen. Visuell analog skala er et kjent medisinsk begrep for rangering. Det var bakvakt Per Bergsholm som gikk av med seieren i år. "Han klarer å kombinere vennlighet, veiledning, humor, samarbeid og omsorg, så det klinger som søt musikk i turnuslegens ører", skriver turnuskandidatene på diplomet Bergsholm har mottatt, sammen med en pokal.

Tabell
Turnuslegene Fredrik Eng og Trine Valaker sammen med beste bakvakt ved Førde sentralsjukehus, Per Bergsholm. Foto Anne Britt Rygg

Rekruttering

- Jeg har aldri fått pokal før, sier en lykkelig Bergsholm. Han setter stor pris på påskjønnelsen.
- Det er veldig hyggelig, og jeg tar det på alvor. Jeg synes også det er positivt for psykiatrisk klinikk. En slik markering kan være god reklame og hjelpe på rekrutteringen til faget, sier Bergsholm ifølge Helse Førdes hjemmesider. Han mener dette viser at det er gode forhold for turnusleger ved sykehuset, og at man satser på et godt og trivelig miljø.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media