Tvilsom innsamlingsaksjon

Sykehuset fikk vite om innsamlingsaksjonen gjennom en privatperson som var blitt stoppet av en bøssebærer. Siden bøssebæreren ikke kunne legitimere seg, tok kvinnen kontakt med sykehuset for å få vite mer om aksjonen og hva pengene skulle brukes til, skriver Haukeland universitetssykehus på sine nettsider.

Problematisk

Men ingen på sykehuset kjente til aksjonen, så ledelsen tok kontakt med initiativtakeren. Beskjeden de fikk var at det skulle kjøpes inn spesielle kosttilskudd og hudpleieprodukter til sykehuset for rundt 100 000 kroner.
- Vi har ikke fått noe informasjon om at en slik innsamlingsaksjon skulle gjennomføres, sier administrerende direktør i Helse Bergen, Anne Kverneland Bogsnes. Hun har indikasjoner på at initiativtakeren har tilknytning til firmaet som distribuerer disse produktene, og understreker at det er opp til sykehusets fagfolk å avgjøre hvilke kosttilskudd og hudkremer pasientene eventuelt skal bruke.
- Det er problematisk for oss at gavmilde bergensere gir penger som de tror kommer kreftrammede til gode, men som vi ikke har noen befatning med, og ikke kjenner verken omfang eller bruk av, sier Bogsnes.

Trenger idealisme

Hun håper dette ikke vil ødelegge for andre innsamlingsaksjoner, der gavmilde enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner hvert år sørger for penger til ulike avdelinger ved sykehuset.
- Vi trenger fortsatt idealisme, frivillig innsats og omtanke for andre mennesker i det offentlige helsevesen, påpeker Bogsnes.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media