Råd på nett for ferske leger

- Utviklingen av siden startet med frustrasjon over at det ikke fantes programmer for håndholdte enheter i Norge, forklarer turnuslege og redaktør Morten Munkvik, som sammen med turnuslegene Arnljot Flaa og Anders Nakstad, samt nettdesigner Eva Munkvik står bak nettstedet turnuslegen.no.

PDA-service

Firkløveret har utarbeidet PDA-program (program for håndholdte PCer) for Felleskatalogen, ICD-10 og Kreftveilederne i samarbeid med henholdsvis Felleskatalogen A/S, Kompetansesenter for IT i helsevesenet (KITH) og Den Norske Kreftforening.

Ifølge Morten Munkvik, er målgruppen alle leger som har nytte av håndholdte enheter i sin yrkesutøvelse. - Programmene er forsynt med hjelpefiler for nedlasting og hvordan man gjør bruk av dem, opplyser han.

Råd til ferske leger

Nettstedet har også en rekke informasjon for leger som er unge i yrket. Her er råd om hva man bør ha med i legekofforten og hva man bør ha med av akuttmedisinsk utstyr. Her er oversiktlig informasjon om regler vedrørende resepter, og juridiske og økonomiske forhold som en lege med legevaktsarbeid må forholde seg til.

- Vi ønsker at dette skal være en hjelpeside for unge leger. Som turnusleger vet vi hvor skoen trykker, og hva man kanskje har glemt fra studiet når man skal ut og praktisere som fersk lege, sier Munkvik.

Idealistisk

Ifølge Morten Munkvik er nettstedet opprettet på idealistisk grunnlag, uten kommersielle interesser i kulissene. Nedlasting av PDA-programmene for ICD-10 og Kreftveilederne er gratis. - For nedlastning av Felleskatalogen betaler man 79 kroner, men det skjer etter prinsippet på ære og tro, kommenterer Munkvik.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media