Ny forening for menn med kreft i underlivet

Det melder siste nummer av Sammen mot kreft, opplysningsbladet til Kreftforeningen. Hver år rammes over 3000 menn av prostatakreft, ifølge Kreftforeningen.

– Foreningens formål er å arbeide for, og støtte menn som har eller har hatt prostatakreft eller andre urologiske kreftdiagnoser, forteller Torbjørn Holter, leder i den nystiftede foreningen. Han forteller at foreningen, foruten prostatakreftpasienter, også inkluderer menn med testikkelkreft, kreft i penis, blærekreft og kreft i nyre, nyrebekken og urinleder.

PROFO tar sikte på å bli en møteplass for menn som deler felles skjebne. De vil søke om å bli en pasientforening tilknyttet Kreftforeningen, noe som også innebærer økonomisk støtte. Foreningen har en representant i hver av helseregionene.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media