200 Extra-millioner delt ut

Det er stiftelsen Helse og rehabilitering som har konsesjon til å drive TV-spillet Extra, og overskuddet fra spillet skal bidra til frivillige organisasjoners innsats for å bedre fysisk og psykisk helse i Norge. Ifølge Helse og Rehabilitering går Extra-spillet bedre enn noen gang, noe som betyr mer overskudd og mer penger til arbeid innen forebygging, rehabilitering og forskning. Organisasjoner må hvert år selv søke om midler til definerte prosjekter.

Rehabilitering og attføring

Rådet for psykisk helse har fått den største potten, og mottar i alt 15,5 millioner kroner i prosjektstøtte. Rådet ble også tildelt Extra-prisen for prosjektet "KIM-senteret" i Trondheim. Senteret ble startet opp i 1998 og fungerer som en rehabiliterings- og attføringsbedrift godkjent av Arbeidsdirektoratet. "Prosjektet oser av engasjement, kreativitet, modighet og utholdenhet", sier juryen i sin begrunnelse, ifølge psykiskhelse.no.
- Dette betyr mye for oss, både i forhold til brukere og samarbeidspartnere, sier Kirsti Rekdal, daglig leder av KIM-senteret.

Mer enn før

Den Norske Kreftforening får nest mest og mottar i alt 13,2 millioner kroner.
– Vi må være ydmyke og takknemlige for at vi har fått tildelt så mange penger, sier foreningens generalsekretær Anne Lise Ryel til kreft.no.

Nasjonalforeningen for folkehelsen er tredje største mottaker og får 11,6 millioner mens Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke ligger hakk i hæl og får 10,6 millioner kroner. I tillegg får organisasjonene 10 % administrasjonstilskudd.

- Det siste året har spillerne vært ekstra ivrige og det betyr at vi har mer penger å dele ut til ulike prosjekter over hele landet, sier Anne-Kari Holm, generalsekretær i Helse og Rehabilitering. Hun sier søknadene jevnt over også har høyere kvalitet enn før, og at det derfor har vært lett å finne gode prosjekter å fordele midlene til.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media