Satt verdensrekord for brystkreftsaken

Med hjelp fra blant andre prinsesse Märtha Louise, Synnøve Svabø og Bertine Zetlitz, ble årets “Rosa Sløyfe-aksjon” arrangert i går ettermiddag. Ledet an av Kampen janitsjarorkester toget folkemengden fra Spikersuppa til Slottsplassen, der rekordforsøket skulle skje. Foreningen for brystkreftopererte og Den Norske Kreftforening hadde som mål at 1 500 kvinner ville være med å lage verdens største menneskelige rosa sløyfe. Målet ble nådd med god margin, og 2 000 mennesker stilte opp i sløyfeformasjon på Slottsplassen med hver sin rosa ballong i hånden.

Hvert år blir 2 500 kvinner rammet av brystkreft i Norge. I dag lever rundt 30 000 brystkrefoprererte kvinner i Norge.

I løpet av oktober arrangeres –Rosa Sløyfe-aksjoner– i 43 land verden over, i et forsøk på å øke oppmerksomheten rundt betydningen av tidlig kreftdiagnostisering og mer forskning på brystkreft.

Kommentarer

(0)
Denne artikkelen ble publisert for mer enn 12 måneder siden, og vi har derfor stengt for nye kommentarer.