Satt verdensrekord for brystkreftsaken

Med hjelp fra blant andre prinsesse Märtha Louise, Synnøve Svabø og Bertine Zetlitz, ble årets "Rosa Sløyfe-aksjon" arrangert i går ettermiddag. Ledet an av Kampen janitsjarorkester toget folkemengden fra Spikersuppa til Slottsplassen, der rekordforsøket skulle skje. Foreningen for brystkreftopererte og Den Norske Kreftforening hadde som mål at 1 500 kvinner ville være med å lage verdens største menneskelige rosa sløyfe. Målet ble nådd med god margin, og 2 000 mennesker stilte opp i sløyfeformasjon på Slottsplassen med hver sin rosa ballong i hånden.

Hvert år blir 2 500 kvinner rammet av brystkreft i Norge. I dag lever rundt 30 000 brystkrefoprererte kvinner i Norge.

I løpet av oktober arrangeres –Rosa Sløyfe-aksjoner– i 43 land verden over, i et forsøk på å øke oppmerksomheten rundt betydningen av tidlig kreftdiagnostisering og mer forskning på brystkreft.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media