Israelske leger med retrett på nett

I går lyktes det Terje Vigen, generalsekretær i Legeforeningen, å få kontakt med sin israelske kollega Leah Wapner. Han beklaget sterkt oppslaget som har stått på foreningens hjemmesider i snart to måneder og viste til kritikken som alle de nordiske landene står bak.

Blunder i to måneder

- Israelerne gjorde full retrett og beklaget sterkt det som stod, sier Terje Vigen til Tidsskriftet. - De kalte det hele en blunder og mangel på kvalitetssikring, men det er like fullt sørgelig at dette i det hele tatt er skjedd og at meldingen har fått stå i ukevis.

Også president Yoram Blachar har forsøkt å få tak i Vigen i dag for å beklage, men Vigen var ikke til stede da telefonen kom.

Talsmann for alle

I dag er formuleringen om at organisasjonen består av vennligsinnede og fiendtlige stater fjernet fra nettet. Brevet er erstattet med en nøytral melding om at Yoram Blachar er valgt til politisk leder i World Medical Association: –Som lege og president i den israelske legeforeningen vil dr. Blachar uten tvil fungere som en lojal talsmann for alle verdens leger gjennom sitt engasjement i World Medical Association–, altså ikke bare for israelske og jødiske leger slik man har kunnet lese siden 20. mai.

Skaden er skjedd

- Anser du saken for å være ute av verden?
- Nei, vi vil ta opp saken i et møte med de nordiske legeforeningene før neste WMA-møte i Helsinki i september. Nå som den israelske legeforeningen har beklaget saken, er det kanskje vanskelig å gjøre noe mer, men skaden er skjedd og vi må drøfte om en beklagelse er nok, sier Terje Vigen.

Les også:

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media