Bruker mindre på legemidler enn andre europeere

Dette melder Legemiddelindustriforeningen på sine nettsider.

I Norge var utgiftsandelen til legemidler i 2000 på 10,2 %, mens den i Europa var på 14,9 %. Legemiddelindustriforeningen baserer tallene på statistikk fra Statistisk sentralbyrå, den internasjonale legemiddelindustriforeningen og egne kilder.

- I Norge er det flere som har pekt på at vi har en kultur som tilsier at en er tilbakeholden i bruken av legemidler som innsatsfaktor i produksjon av helse og velferd. Dette kan være en forklaring på at andelen av de samlede helseutgiftene som brukes til legemidler er lavere her i Norge enn ellers i Europa, tror Legemiddelindustriforeningen. De mener også at myndighetene i Norge setter strengere krav til legemidler som helse- og velferdsfremmende teknologi enn til øvrige teknologier innen helsesektoren. Dette kan også kan være en forklaring på forskjellen.

Kommentarer

(0)
Denne artikkelen ble publisert for mer enn 12 måneder siden, og vi har derfor stengt for nye kommentarer.