Te kan holde infeksjoner i sjakk

Amerikanske forskere har studert effekt av tedrikking på immunforsvaret. Studien er publisert i Proceedings of the National Academy of Science.

Ikke bare grønn te

Både grønn og svart te inneholder en gruppe kjemikalier kalt alkylaminer, ifølge studien. Disse stoffene finnes også i bakterier, kreftceller, parasitter og i sopp, og fungerer som antigener på menneskets immunsystem.
Den amerikanske studien tyder på at tedrikkere som blir eksponert for disse antigenene, kan få styrket immunforsvaret. Forskerne viste eksperimentelt at T-celler som hadde vært eksponert for alkylaminer, ble bedre i stand til å bekjempe infeksjon enn T-celler som ikke hadde vært eksponert disse antigenene.

Te, men ikke kaffe

Kaffe inneholder ikke det samme antigenet.
Deltakerne i studien ble bedt om å drikke enten fem kopper svart te eller fem kopper kaffe daglig i opptil to uker. Etter to uker var T-cellene hos tedrikkere bedre i stand til å produsere kjemikalier som bekjempet sykdom. Kaffedrikkerne, derimot, var ikke blitt mer motstandsdyktige.
Resultatet tyder på at tedrikking kan stimulere immunforsvaret. - Tedrikkere vil trolig fortsatt bli syke, men infeksjonsangrepet vil nok være mildere enn om de ikke hadde drukket te, sier en av forfattere, Jack F. Bukowski.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media