Nytt om navn

Artikkel

Anette Fosse er årets løvetann

Med klar adresse til dramatikken rundt generalsekretærsaken i Legeforeningen, er Anette Fosse (f. 1962) tildelt Løvetannprisen 2003.

Prisen, som deles ut av Norsk selskap for allmennmedisin til allmennleger (NSAM), gis til leger som på en eller annen måte har gjort en innsats for allmennmedisinen. Allmennlegen fra Mo i Rana fikk prisen for at hun i kraft av sin overbevisning, igjen og igjen er kommet i opposisjon.

Stikkord for tildelingen er at hun var medforfatter til to såkalte motmeldinger; en mot nedlegging av akuttfunksjoner ved lokalsykehus og en mot sykehusreformen. Dessuten ble hun hedret for kampen om nyfødtkohorten samt «et historisk oppgjør med ukultur og losjementalitet innad i vår egen fagforening», heter det i begrunnelsen. Anette Fosse forlot sin plass i sentralstyret i februar i protest mot sentralstyrets evaluering av tidligere generalsekretær Magne Nylenna og håndteringen av konflikten.

I tillegg til å ha vært tillitsvalgt for allmennlegene i sentralstyret, har Fosse sittet i NSAMs styre i mange år. Hennes medlemskap i redaksjonskomiteen som reviderer læreboken i allmennmedisin blir også fremhevet. Dette er 18. gang NSAM kårer årets løvetann, og prisen ble tildelt Anette Fosse da selskapet feiret 20-årsjubileum i mars. Vinneren får 3 000 kroner samt et litografi av Barbra Vogler.

Anbefalte artikler