Fraråder ikke reiser til Hongkong og Guangdong

- Det endrede reiserådet vedrørende Hongkong og Guangdong-provinsen gjelder fra og med fredag 23. mai, sier generaldirektør Gro Harlem Brundtland i WHO i en kunngjøring fra WHO.

Hardt rammede områder

De første tilfellene av SARS ble registrert i Guangdong-provinsen i Kina og sammen med Hongkong er dette blant områdene som har vært hardest rammet.
- Jeg er fornøyd med å registrere at på grunn av innsatsen til de lokale og nasjonale helsemyndighetene, med støtte fra WHO og samarbeidspartnere, blir nå utbruddene i Guangdong og Hongkong isolert, sier Brundtland.

Kriteriet for at Hongkong og Guangdong-provinsen er tatt bort fra listen, er at det ikke er registrert nye SARS-tilfeller på 20 dager. Ifølge WHOs definisjon anses smittekjeden som brutt hvis ingen nye tilfeller er registrert på 20 dager, som er det dobbelte av maksimal inkubasjonstid for SARS.

14. mai ble for øvrig Toronto i Canada tatt bort fra listen over områder WHO og Folkehelseinstituttet fraråder reiser til. Folkehelseinstituttet og Sosial- og helsedirektoratet vurderer situasjonen fortløpende og informasjonen oppdateres fortløpende på Folkehelseinstituttets nettsider.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media