Mange nye SARS-tilfeller i påsken

I påskehelgen ble det meldt om 14 døde og 304 smittede bare i USA og Canada. 249 befant seg i provinsen Ontario da smitten ble oppdaget. Myndighetene i de to landene ser mørkt på mulighetene for å stanse spredningen av SARS, melder NTB. I Canada er samtlige smittetilfeller sporet tilbake til én og samme person, en eldre kvinne som trolig ble påført viruset under en reise til Hong Kong.

Smitte i smittefrie områder

Kina har meldt om 13 nye dødsfall i helgen. Fra søndag til mandag rapporterer Verdens helseorganisasjon om 194 nye tilfeller i hele Kina, blant annet i fire provinser og to regioner som har vært ansett som smittefrie. 2 000 er smittet og 92 er døde som følge av SARS i Kina hittil. Hong Kong har til nå 1 402 bekreftede tilfeller av det dødelige viruset og 94 er døde, melder myndighetene.

De kinesiske myndighetene har lenge bagatellisert og underrapportert nye tilfeller av sykdommen. Nå har de imidlertid gitt etter for presset om full åpenhet rundt SARS. Både Beijings ordfører og landets helseminister Zhang Wenkang har måttet gå fra stillingene sine. En representant for Verdens helseorganisasjon i Beijing frykter at man står overfor store utbrudd i Kina, dersom man ikke har ressurser til å takle situasjonen.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media