I mål med Humant genom-prosjekt

Det melder tidsskriftet BMJ, som påpeker at den nye detaljkunnskapen om det humane genom vil bane vei for økt innsikt i og bedre behandling av en rekke sykdommer.

Det britiske tidsskriftet viser blant annet til Panos Deloukas' og Sanger-instituttets analyser av kromosom 20, et arbeid som allerede har kastet nytt lys på risikofaktorene knyttet til eksem og diabetes.

Det internasjonale Humant genom-prosjekt (HGP) er det største biomedisinske forskningsprosjekt som noen gang er gjennomført. Da amerikanerne kom i gang med HGP i 1990, regnet man med at genomets 3,5 milliarder DNA-basepar i beste fall kunne kartlegges i løpet av 15 år, dvs. innen 2005.

I juni 2000 kunne president Bill Clinton erklære at prosjektet i store trekk var fullført. Nå er altså de siste brikkene på plass, og den opprinnelige tidsplanen forsert med to år.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media