Nye tilfeller av fugleinfluensa hos mennesker

Helsemyndighetene i Hong Kong opplyser at en 33 år gammel familiefar som døde av luftveissykdom forrige uke, var smittet av influensa A(H5N1)-viruset, melder Reuters. Mannens datter er også død etter et parallelt sykdomsforløp, uten at det hittil er dokumentert A(H5N1)-smitte. Sønnen som også hadde fugleinfluensa, har kommet seg betydelig. Moren var syk, men ikke fikk påvist smitten. Også hun har kommet seg.

Høy beredskap - også i Norge

Influensa A(H5N1)-viruset opptrer i fugl og har flere ganger tidligere gitt sykdomsutbrudd hos fjærfe i Hong Kong. I 1997 døde seks mennesker etter et hønseinfluensautbrudd, men det ble ikke påvist smitte mellom mennesker.
Helsemyndigheter både i og utenfor Hong Kong overvåker situasjonen og er i beredskap. Man frykter at fugleinfluensa skal gi opphav til nye, dødelige virus som kan spres mellom mennesker.
- Vi følger nøye med, og kan nå med stor sikkerhet si at viruset ikke overføres mellom mennesker. Selv om vi ikke lenger frykter noen epidemi, vil vi likevel avvente situasjonen før vi endelig kan si at faren er over, sier divisjonsdirektør Lars Vorland i Nasjonalt folkehelseinstitutt.

Familien som ble rammet av influensa A(H5N1)-viruset i Hong Kong sist uke, ble syk under et opphold i Fujian-provinsen i Kina. Helsemyndighetene i Hong Kong er sikre på at viruset skyldes smitte fra høns.

Skriv ut
Laget av Ramsalt med Ramsalt Media