Leger på langs og på tvers

Stein Tyrdal Om forfatteren
Artikkel


Humoristiske opplevelser fra legelivet publiseres anonymt, men sendes inn med navn og adresse. Rett til å redigere historiene forbeholdes.

Adresse: HumorRedaktøren, Tidsskrift for Den norske lægeforening, Postboks 1152 Sentrum, 0107 Oslo. Telefaks 23 01 52 90. E-post: stein.tyrdal@ulleval.no

Her får du en helt sann historie fra sist vinter: Det er kjent at folk i det nordligste Norge er ekstremt opptatt av været. De snakker om været, spekulerer på hvordan det blir og følger spent med på de fleste værmeldinger. Sist vinter var det usedvanlig mye snø, dårlig vær og perioder med stengte veier og flyplasser. Etter en 14-dagersperiode med uvær og nesten daglige stengte veistrekninger, særlig på den veien som går til byen ved lokalsykehuset, kom en dag med vindstille, oppholdsvær og sol.

En tredjegangsfødende som bodde sju mil fra sykehuset fikk rier, og kom seg til fødeavdelingen uten å møte hindringer underveis. De siste ukene av svangerskapet hadde hun selvfølgelig vært litt bekymret over om hun ville komme frem i tide. Fødselen skred rolig og verdig fremover, og da det nærmet seg slutten, var stemningen på fødestuen nærmest idyllisk. Solen skinte utenfor, i det fjerne hørtes duren fra to hjullastere som ryddet sykehusets parkeringsplass for snø, mor jobbet intenst under riene, far fulgte spent med og hadde fotoapparatet klart, jordmorstudenten var i full beredskap og jordmor fulgte med at alt gikk riktig for seg. Da satte mor seg plutselig opp, så ut av vinduet, deretter på mannen sin og sa: – Tenk at vi var så heldige med været! Deretter satte hun seg godt til rette igjen og to rier senere var en fin og velskapt gutt født.

Vi takker for værrapporten og legger til en til.

Anbefalte artikler