Norske leger og alternativ medisin

Artikkel
  ()

  sporsmal_grey_rgb
  Artikkel

  Sammendrag

  Som en del av en årlig spørreskjemaundersøkelse til et utvalg på 1272 medlemmer av Legeforeningen ble det stiltspørsmål om holdninger til, kunnskaper om og erfaringer med fem alternativmedisinske behandlingsmetoder: akupunktur,fotsoneterapi, healing, homøopati og urtemedisin. 1151 personer (91%) svarte på spørsmålene.

  Kunnskapsnivået i forhold til de fem alternativmedisinske behandlingsmetodene var lavt, særlig gjaldt dettefotsoneterapi, urtemedisin og healing. På den annen side mente fire av fem at leger burde ha slik kunnskap, blant annetfor å kunne svare når pasientene spør.

  Med unntak av akupunktur og urtemedisin har legene svært negative holdninger, og bare 4-11% betrakter homøopati,fotsoneterapi eller healing som nyttig supplerende behandling til skolemedisinen.

  9% av legene er selv blitt behandlet med akupunktur, og 4% praktiserer denne behandlingsformen. Tilsvarende tall forde andre fire behandlingsformene er svært lave.

  Ufullstendig kunnskap og begrenset erfaring gir norske leger et dårlig utgangspunkt for kritiske og reflektertestandpunkter i spørsmål omkring alternative behandlingsformer.

  PDF
  Skriv ut

  Anbefalte artikler

  Laget av Ramsalt med Ramsalt Media